Проведено навчання для молодих педагогів за програмою експрес-курсу з розвитку навичок психоемоційної підтримки здобувачів освіти: «Психологічні хвилинки: мета, завдання, механізми дій».

В рамках освітнього Хабу "Я-педагог! Впевнений старт!" для молодих вчителів було проведено навчання за програмою експрес-курсу з розвитку навичок психоемоційної підтримки здобувачів освіти: «Психологічні хвилинки: мета, завдання, механізми дій».

В ході роботи учасники ознайомились з техніками емоційного розвантаження, відреаговування, стабілізації емоцій та ресурсування, які Міністерство освіти і науки рекомендує впроваджувати з метою надолуження освітніх втрат. Зокрема, в МОНУ зазначають, що психологічні хвилинки допоможуть емоційно налаштувати учнів на урок та плідну роботу, завдяки створенню сприятливої атмосфери. Таку форму роботи орієнтовано на допомогу учням, щоб впоратися зі стресом та його наслідками, а регулярне впровадження психологічних хвилинок допоможе здобувачам освіти стати більш спокійним, врівноваженим, та дасть змогу краще зрозуміти та відреаговувати свої почуття. По завершенню навчання молоді педагоги отримали кейс методичних матеріалів до програми експрес-курсу, що має значно полегшити їм процес підготовки до роботи з дітьми, які зазнали руйнівного впливу психотравмуючих факторів, пов’язаних з воєнним станом, та допомогти спланувати самоосвітню діяльність з означеної проблеми.

Координатор: Марина Сосновська, консультант КУ «МЦПРПП КМР»
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.