Проведений практикум з проблеми: «Застосування техніки "Квітка добробуту" як інструменту психосоціальної підтримки та збереження ментального здоров"я»

17.10.2023 року, в рамках українсько-американського соціально-психологічного проєкту «VeLa», на базі КУ «МЦПРПП КМР» для практичних психологів закладів дошкільної освіти був проведений практикум з проблеми: «Застосуваннятехніки "Квітка добробуту" як інструменту психосоціальної підтримки та збереження ментального здоров"я».

Відомо, що добробут людини залежить від ступеню задоволення її потреб, які охоплюють різні аспекти життя, включаючи фізичне та ментальне здоров’я, емоційну стабільність, соціальні зв’язки, відчуття мети та сенсу жити.

Сьогодні, щоб витримати жахливі наслідки воєнного вторгнення, необхідно приділяти особливу увагу турботі про власне фізичне, психічне та соціальне благополуччя для забезпечення якості життя. Перемикання думок на актуалізацію запитів в момент «тут і зараз», усвідомлення власних потреб та зосередження на способах їх задоволення є дієвими способами зниження стресових реакцій та розвитку внутрішньої стійкості. Акцентування саме на цих питаннях має на меті техніка «Квітка добробуту».

В ході роботи увагу учасників було зосереджено на стимулюванні до визначення особистісних потреб тарефлексивному аналізі ступеню їх задоволення/незадоволення.

Ресурсним результатом виконання арт-техніки стало створення ментальної карти власного добробуту.

Віримо, що отриманим досвідом учасники поділяться з своїми колегами!

Участь взяли 22 практичних психологи закладів дошкільної освіти.

Координатор: Марина Сосновська, консультант КУ «МЦПРПП КМР»
Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості
#Socio_psychological_VeLa_Project
#international_Vela_Project
Кiлькiсть переглядiв: 2

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.