Про результати роботи офіційного Телеграм-каналу «Ти як? Кіровоградщина»

СЬОГОДНІ ТУРБОТА ПРО МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ'Я ПОВИННА СТАТИ ВІДПОВІДАЛЬНОЮ ЗВИЧКОЮ КОЖНОГО

Здатність до адаптування, функціонування, навчання та розвитку під час війни значною мірою залежить від рівня культури піклування про ментальне здоров’я. Саме тому, в умовах воєнного вторгнення, головним пріоритетом діяльності закладів освіти є формування психологічної стійкості учасників освітнього процесу.

Сучасна система освіти має у своєму розпорядженні значні можливості для забезпечення психоемоційної допомоги. Важливу роль в цьому відіграють фахівці соціально-психологічних служб – на них покладено завдання навчити педагогів технікам першої психологічної, психоемоційної допомоги та разом організувати системну й систематичну роботу з розвитку у здобувачів освіти стійкості до стресу, умінь самодопомоги та самовідновлення.

Реалізуючи основну мету Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», що ініційована першою леді України Оленою Зеленською, освітяни Кропивницького та Кіровоградської області зосередили зусилля на створенні сприятливої атмосфери під час занять, яка допомогає дітям розслабитися, зняти емоційне напруження, відновити відчуття безпеки, психоемоційного комфорту, та є природним механізмом стабілізації, і головне, дозволяє здолати стресове напруження, його наслідки та емоційно налаштуватися на урок й плідну роботу.

На офіційному Телеграм-каналі «Ти як? Кіровоградщина»практичні психологи, соціальні педагоги, та вчителі різних фахів поширюють досвід впровадження порад, продуктів, технік та методик, які мають на меті розвиток навичок піклування про ментальне здоров'я, не лише своє, а й тих, хто поруч.

Як відбувається така робота в закладах освіти Кіровоградського обласного центру та області запрошуємо познайомитись та приєднатись за посиланням: https://t.me/+Dd0PemFT8v40MThi

Кiлькiсть переглядiв: 44

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.